Jezik: Slovensko | Italiano

Toplotna črpalka Daikin Altherma LT 11kW - 16kW + 180 litrski rezervoar za sanitarno vodo

Nizkotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma LT 11kW z rezervoarjem za sanitarno vodo

 

Nazaj na » Toplotne črpalke

Svetovanje pri nakupu in montaža izdelkov

Svetovanje: Potrebujete nasvet pri izbiri izdelka? Pokličite nas ali nam pišite in svetovali vam bomo pri pravilni izbiri.
041 647 632 - David
041 649 882 - Andrej
Montaža: Za vse kupljene izdelke vam lahko zagotovimo strokovno montažo s strani preverjenih in zaupanja vrednih inštalaterjev s katerimi imamo sklenjene pogodbe. Za več informacij nas kontaktirajte.

Toplotne črpalke Daikin slovijo po optimalni energetski učinkovitosti, unikatnem dizajnu ter širokem izboru modelov, ki so vam na voljo. Invertersko delovanje kompresorjev in naravna konvekcija ogrevalne distribucije zagotavljata tiho delovanje notranjih ter zunanjih enot toplotnih črpalk Daikin. Z nakupom toplotne črpalke Daikin boste poskrbeli za varčno ogrevanje v vašem domu.

Toplotna črpalka Daikin Altherma je popoln sistem za gretje in zagotavljanje gospodinjske vroče vode z možnostjo hlajenja. Sistem, ki je zasnovan na tehnologiji toplotne črpalke, predstavlja prilagodljivo in stroškovno varčno alternativo tradicionalnim ogrevalnim sistemom. Zaradi svoje energetske učinkovitosti je toplotna črpalka Daikin Altherma idealna rešitev za zmanjšanje porabe energije in znižanje izpustov CO2.

Toplotna črpalka Daikin zrak - voda Altherma se na tržišču pojavlja že od leta 2006. Večletne dragocene izkušnje inženirjev podjetja Daikin so doprinesle k razvoju vedno boljših, varčnejših, učinkovitejših in zanesljivih modelov. Daikin nizkotemperaturne toplotne črpalke sestavljata zunanja in notranja enota. Zunanja enota jemlje toploto iz zunanjega zraka in dviguje njeno temperaturo do ravni, ki omogoča gretje. Ta toplota se na to prenaša preko freonske napeljave v notranjo enoto. Od tukaj toplota (do 55°C) potuje do napeljave talnega gretja, konvektorjev toplotne črpalke, nizko temperaturnih radiatorjev ali običajnih kaloriferjev ter v sistem gospodinjske vroče vode. Seveda pa je mogoč tudi obraten proces, ko objekta ne ogrevamo, temveč hladimo.

Komplet poleg toplotne črpalke Daikin Altherma vsebuje še 180 litrski rezervoar za sanitarno vodo.

Toplotna črpalka Daikin Altherma LT 11 kW - 16 kW je sestavljena iz:

 • Toplotna črpalka Daikin Altherma LT ERLQ006CV3 (zunanja enota)
 • Toplotna črpalka Daikin Altherma LT EHVH16S18C3V notranja vodna enota z vgrajenim 180l rezervoarjem za sanitarno vodo (samo ogrevanje)

Toplotna črpalka Daikin Altherma LT 11 kW - 16 kW - glavne značilnosti

 • Prihranite pri obratovalnih stroških, ohranite najvišjo raven udobja
 • Popolna prilagojenost za nove gradnje kot tudi za energetsko varčne hiše
 • Kompaktna rešitev z gospodinjsko vročo vodo
 • Intuitivno in nazorno upravljanje

Zunanja enota toplotne črpalke

Zunanja enota ima optimizirano ohišje s prosto visečim konceptom toplotnega izmenjevalnika, kar preprečuje, da bi se s spodnje ali stranske plošče nabiral led in na ta način tudi preprečuje poškodbe ventilatorja in padec moči. Zaradi tega naprava pogosteje deluje na delni obremenitvi, manj je vklopov in izklopov, poveča se učinkovitost delovanja in podaljša se življenjski cikel. Ker ima toplotna črpalka prosto viseči toplotni izmenjevalnik ni več potreben grelnik dna.

 • Dimenzije (V x D x G) (mm): 1345 x 900 x 320
 • Nominalna kapacitetea gretja (kW): 11.2 / 14.5 / 16.0
 • Nominalna kapacitetea hlajenja (kW): 11.72 / 12.55 / 13.12
 • COP (ogrevanje): 4.60 / 4.30 / 4.25
 • EER (hlajenje): 2.72 / 2.47 / 2.29
 • Hrup (dbA): 50 - 69

Notranja enota toplotne črpalke

Posebnost novih modelov Daikinovih nizkotemperaturnih toplotnih črpalk je v notranji enoti, ki je na voljo v dveh izvedbah: samostoječa (EKHV*) in stensko montirana (EKHB*). Obe različici sta na voljo samo za gretje ali kot model za gretje in hlajenje. Vgrajena imata rezervna električna grelnika za dodatno gretje med obdobjem z izredno nizkimi zunanjimi temperaturami ali kot rezervo v primeru okvar zunanje enote. Poleg tega sta zelo kompaktni in enostavni za vgradnjo, vse komponente so predhodno sestavljene in vsi deli so enostavno dosegljivi za vzdrževanje.

 • Dimenzije (V x D x G) (mm): 890 x 480 x 380
 • Temperaturno območje izhajajoče vode pri ogrevanju (°C): 15 – 55
 • Barva: bela

Pred nakupom toplotne črpalke bodite pozorni na

 • Energetsko učinkovitost toplotne črpalke (COP vrednost)
 • Tip toplotne črpalke, saj se nekatere uporabljajo le za ogrevanje prostorov, nekatere pa tudi za ogrevanje sanitarne vode
 • Tehnologijo toplotne črpalke
 • Izberite toplotno črpalko preverjene blagovne znamke
 • Izberite kvaliteten in hitro odziven servis

Montaža izdelka

Montaža toplotne črpalke ni všteta v ceno! V kolikor želite ponudbo za montažo vas prosimo, da nam pošljete povpraševanje s pomočjo kontaktnega obrazca v zavihku ''Pošlji povpraševanje''.

Zagotovimo vam strokovno montažo kupljenega izdelka

Za kupljeni izdelek vam lahko zagotovimo strokovno montažo s strani preverjenih in zaupanja vrednih inštalaterjev z večletnimi izkušnjami na področni inštalacij ogrevalnih in hladilnih sistemov s katerimi imamo sklenjene pogodbe.

Za več informacij o montaži in pripravo ponudbe nas kontaktirajte na tel. 041 647 632 (David) ali 041 649 882 (Andrej), na elektronski naslov info@termopro.si ali nam pošljite povpraševanje s klikom na ZAVIHEK POŠLJI POVPRAŠEVANJE.

Želite več informacij za ta izdelek?

Če želite kakršnekoli dodatne informacije ali ponudbo za dobavo in montažo za navedeni izdelek izpolnite spodnji obrazec in nam sporočite vaše želje.

Kontaktirate nas lahko tudi telefonsko na številki 041 647 632 (David) ali 041 649 882 (Andrej) ali direktno na elektronski naslov info@termopro.si


Izdelek: Toplotna črpalka Daikin Altherma LT 11kW - 16kW + 180 litrski rezervoar za sanitarno vodoVKSepsc

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.